06
Aug

Skräckmästaren

Skrivet av Emelie. Postat i Allmänt kl 15:32

För fyrtio år sedan chockade Alice Cooper världen med sin skräckinjagande sminkning och sina storslagna scenshower där rekvisitan bland annat bestod av reptiler, giljotiner, hängningar och teaterblod. Bandet kom att revolutionera rockvärlden och skulle bli en av musikhistoriens främsta inspirationskällor. Alice Cooper banade väg för musiker som KISS, Marilyn Manson, Ozzy Osbourne och Lady Gaga.

Idag är Alice Cooper en av rockvärldens giganter, vilket inte minst uppmärksammades i fjol då originaluppsättningen av Alice Cooper Band valdes in i The Rock and Roll Hall of Fame. På onsdag blir det en riktig ryslig upplevelse när Alice Cooper gör entré på Stora Scenen.

Alice Coopers band:

Alice Cooper – sång och gitarr
Chuck Garric – bas och sång
Steve Hunter – gitarr
Tommy Henriksen – gitarr
Orianthi – gitarr och sång
Glen Sobel – trummor och slagverk

Trackback from your site.

Emelie

This information box about the author only appears if the author has biographical information. Otherwise there is not author box shown. Follow YOOtheme on Twitter or read the blog.

Leave a comment