Archive for June, 2011

30
Jun

Visste ni att…

Skrivet av Emelie. Postat i Allmänt kl 12:36

Oskar Linnros firar sin födelsedag med att spela på Liseberg den 15 augusti. Kan vi inte hjälpas åt att hylla honom! Finns det några förslag på hur vi kan fira honom och göra hans kväll oförglömlig, kommentera gärna. Kanske något i still med det här!

29
Jun

The Ark till Liseberg den 25 augusti!

Skrivet av Emelie. Postat i Allmänt kl 12:11

Vilka härliga nyheter! The Ark spelar på Liseberg i sommar och vi får en sist chans att ta farväl av bandet. För The Ark själva, som spelade på Liseberg så sent som förra sommaren, blir det ett kärt återseende.
- Vi ser jättemycket fram emot att äntra Lisebergs scen en allra sista gång och bjuda göteborgarna på glamrock som de aldrig kommer att glömma, säger gruppens sångare Ola Salo.
I går spelade bandet på en dags festivalen Where The Action Is och levererande som jag aldrig sett dem göra förr. De gav oss praktfull allsång, klädombyten och en Ola Salo i topp form iklädd fjäderskrud! Känns mycket lovande inför spelningen här på Liseberg i sommar.

28
Jun

Lotta 27 juni

Skrivet av Stefan. Postat i Allmänt kl 10:31

Foto: Stefan Karlberg, Liseberg

27
Jun

Vi Laddar för Lotta ikväll

Skrivet av Emelie. Postat i Allmänt, Stora Scenen kl 11:23

Ikväll är det dags för sommarens andra Lotta på Liseberg. Lite information inför kvällen: Publikinsläpp till Stora Scenen pågår ca 16.15-16.45. Under genrepet (ca 16.45-18.15) är det begränsad möjlighet att ta sig till och från publikplatserna vid Stora Scenen. Varmt välkomna!

27
Jun

Ny Tävling!

Skrivet av Emelie. Postat i Tävling kl 10:14

Vi kör en tävling till här på bloggen nu tycker jag. Eric Saade signerade även han en super snygg Lisebergs badhandduk under sitt besök. Nu kan du vinna den! För att tävla svar på dessa tre frågor och motivera varför just du ska vinna. Skicka  in dina svar plus motivering till backstage@liseberg.se

  • Vad heter Eric Saades nya singel?
  • I vilken tysk stad arrangerades Eurovision 2011 där Eric slutade 3:a ?
  • Hur många personer såg Eric Saade på Liseberg den 17 juni?
  • Motivera varför just du ska vinna denna super snygga badhandduk.

Tävlingen pågår fram till nästa måndag den 4:e juli.

Lycka till!

23
Jun

“we are irish”

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen kl 07:05

22
Jun

Flogging MOOOOOOOLLYYY!

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen kl 23:11

Galet bra drag ikväll av Flogging Molly som intog Stora Scenen med storm vid åtta snåret. 8500 personer fick sig en rejäl bit av den irländska keltiska musiksjälen, smart mixat med modern punk. Gillar det skarpt redan efter första låten. “Ni längst bak ni ser lite rädda ut? Aldrig varit på en Flogging Molly konsert innan?” Aldrig, men nu har jag och det kommer inte bli min sista. Flogging Molly blir spiken i kistan för en grym avslutning på vårens konsertprogram.


22
Jun

Flogging Molly

Skrivet av Emelie. Postat i Allmänt kl 10:22

Nu taggar vi för Flogging Molly ikväll! Upp på tårna nu mina vänner det kommer bjuds på energisk musik influerad av The Pogues, The Dubliners, Horslips, Johnny Cash och The Clash.

Liseberg Backstage

20
Jun

Första Lotta på Liseberg

Skrivet av Emelie. Postat i Lotta på Liseberg kl 22:16

Då va vi igång! Första Lotta på Liseberg gick som en dans.  Trots kyla va de många tappra som tagit sig till Stora Scenen för att lyssna på allsången.Gästade gjorde Alexander Rybak, Orup, Loa Falkman och Sanna Nielsen Tack för ikväll!

20
Jun

Från Arkivet

Skrivet av Emelie. Postat i Från arkivet kl 08:23

Jimi Hendrix på Liseberg

I arkivet denna gången hittar vi tidernas mest inflytelserika gitarrist som gjorde hela sju framträdanden på Liseberg. Första spelningen var en dubbelkonsert tillsammans med Cat Stevens i Konserthallen. Den sista, på Stora Scenen den 1 september 1970, kostade 15 kr att bevittna. Det blev förövrigt Hendrix sista konsert i Sverige. Drygt två veckor senare avled han, blott 27 år gammal.

Jimi Hendrix sju spelningar:

19 maj 1967 (2 föreställningar), Konserthallen
3 september 1967 (2 föreställningar), Konserthallen
12 september 1967 (2föreställningar), Stjärnscenen
1 september 1970, Stora Scenen