31
Aug

Faster than the speed of Light

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 23:53

Det blev ett långt vackert farväl när The Soundtrack of our Lives gjorde sin sista spelning på Liseberg. Publiken fick lyssna till gamla favoriter från första Ep:n från 1996 och självklart nya pärlor från senaste tillskottet i diskografin och albumet ”Throw it to the Universe”. Här berörs jag verkligen av Faster the speed of light som får mig att glömma tid och rum för en stund vid Stora Scenen. Som många andra också verkar göra i publiken. Det är precis som om Ebbot och gänget inte riktigt vill kliva av, utan när halva bandet gått av en andra gång, smyger Ebbot själv tillbaka upp och kör en allra sista låt. ”Vi kör en till Liseberg, stort tack!”

Publik 6000

Bäst i kväll: Faster than the Speed of Light

31
Aug

The Soundtrack of Our Lives

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 09:18

Få svenska band kan hävda en så långsiktigt central plats på scenen som The Soundtrack of Our Lives, sextetten från Göteborg. Ikväll spelar de på hemmaplan, på Lisebergs Stora Scen. Bandet bildades 1995 i Göteborg och albumdebuterade 1996 med guldsäljande albumet Welcome To The Infant Freebase. Sedan dess har ytterligare album släppts, tre grammisar har plockats hem och bandet har sedan debuten turnerat världen runt. The Soundtrack of Our Lives har med konsekvens och skärpa, alltsedan debuten, fått oss att känna att vi fortfarande lever mitt i rockmusikens guldålder. I vår släpps det sjunde albumet ”Throw It To The Universe”.

23
Aug

Mitt hjärta blöder

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 22:48

Det blev en känslosam kväll tillsmmans med Maggio. Kvällens spelning var inte bara tillägnad de 8000 tusen personer som tagit sig till Liseberg, utan även för vännen och ljudteknikern Tom Hofwande hastiga bortgång. Spelning var den först efter att olyckan inträffat och det var en märkbart tagen Maggio under de först låtarna in i konserten. Men publiken stöttar henne och bandet och efter tag släpper den tunga känslan. Istället övergår den i kärleksful, magisk energi som Maggio dela med sig av genom att både bjuda smakprov av nytt material och gamla godingar i ny förpackning. ”Följ med mig hem ikväll Liseberg, för jag vill inte vara själv…”

Publik 8000

Bäst ikväll ”Mitt hjärta blöder” och ”Dumpa mig”

Kvällens önska: Ge oss en ny platta nu!

23
Aug

Stora Scenen 19:54

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 19:54

23
Aug

Maggio är tillbaka

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 09:11

Veronica Maggios spelning på Stora Scenen i maj 2011 var årets mest minnesvärda. Publiktrycket var så pass stort att Liseberg tvingades stänga Huvudentrén. De som missade konserten den gången får en ny chans ikväll då popfenomenet Maggio ännu en gång gästar Liseberg.

Veronica Maggio har efter tre album och ihärdigt turnerande mutat in en egen plats på den nordiska musikkartan med sina soulfärgade poplåtar med svenska texter. Detta uppmärksammades inte minst på Grammisgalan där hon tog hem utmärkelser för Årets pop samt Årets textförfattare och Årets kompositör tillsammans med Christian Walz.

17
Aug

Amaranthine

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 23:47

Vilken kväll och vilken uppslutning Amaranthe fick av sin hemstad. Helt magiskt. Vänner, familj, musikerkollegor och självklart fans kom för att stötta och visa sin uppskattning till bandet. Detta är något unikt för Göteborg, även om man är musiker själv så är det okej att gå och supporta andra. Säger en vän till bandet.

Amaranthe ger verkligen allt uppe på scenen och helt magiskt blir det när hela publiken sjunger med till Amaranthine så man ryser. Det senaste året har gått fort för Amaranthe och bandet har varit ut på en lång turné ”För nått år sedan stod vi i en källare på Sticky Fingers och spelade för 50 pers och nu Liseberg nu står vi här! ”

17
Aug

Amaranthe

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 11:17

Det unga, lovande svensk-danska bandet Amaranthe har på rekordtid gått från noll till att vara ett av de hetaste skandinaviska banden.

2008 släppte Amaranthe sin första demo, “Leave Everything Behind”, och 2011 släpptes den första plattan “Amaranthe”. Videon till låten “Hunger”, som spelades in tillsammans med den numera världsberömde regissören Patric Ullaeus, har nära 2 miljoner träffar på YouTube.

Under året som gick turnerade bandet flitigt, bland annat som förband till Kamelots och Hammerfalls Europaturné. Ikväll kan du se dem på Liseberg!

16
Aug

Happy Land

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 22:30

Amanda Jenssen gör entré iklädd svart tyllklädd hatt. Effektfullt, mystisk och coolt precis så där som hon verkar.  Konserten är välkomponerade och bandet spelar som gudar. Amanda bjuder oss på både nytt material och gamla låtar som ger gåshud till ”For The Sun” och lyckorus med ”Happyland”. Till avslutet plockar hon dock fram en klassiker ”This boots are made for walking” Amanda behöver dock inga boots, barfota funkar utmärkt. ”Vi tänkte besöka Spökhotellet Gasten sedan och skrämma dem istället. Vill ni följa med? ”JAAAA!!!

Publik: 4500

Bäst ikväll: Dry My Soul

16
Aug

Amanda Jenssen

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 11:05

20120813-220852.jpg

Allt Amanda Jenssen rör blir till guld. Med debutalbumet “Killing My Darlings” övertygade hon varenda skeptisk kritiker att hon var en artist att räkna med. Grammis- och P3-Guldnomineringar följde, och 2009 vann hon två priser på Rockbjörnen som Årets kvinnliga artist och Årets nykomling.

Senare samma år släpptes Amandas andra album “Happyland”. Även denna gång lyckades hon få fansen att jubla och kritikerna att hosta upp högsta betyg. Albumet gav Amanda två Grammispriser 2010, för Årets kvinnliga artist samt för Årets kompositör.

I höst släpper Amanda Jenssens sitt mycket efterlängtade tredje album. Första singeln “Dry My Soul”, släpptes i februari och premiärspelades på Grammisgalan.
Ikväll står hon på Stora Scenen kl 20.

15
Aug

Vi är familjen och vi skriver kärlekslåtar

Skrivet av Emelie. Postat i Stora Scenen 2012 kl 22:09

Familjen med Johan T Karlsson i spetsen, genomförde till en början en lite aktsam inledning av konserten i kväll.  Tempot höjdes dock avsevärt när ”Vi Va Dom” kickar igång och jubel utbrister, sedan var festen igång framme vid scenen. Familjen levererar äkta känsla och kärlek till sin publik. ”Vi är familjen och vi skriver kärlekslåtar, puss på er!”

Publik 2500

Bäst ikväll: Vi Va Dom

Kvällens önskan: Pantamera versionen hade varit epic!